wandelplank02.jpg

Behandeling(en)

Als je ouder wordt, neemt door ouderdom of ziekte je beweeglijkheid af. Daarom komen veel ouderen in aanraking met therapie, de zogenaamde geriatrie fysiotherapie.

Complexe zorg

Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen of mensen die verschijnselen vertonen van ouderdom. Het gaat dan om verschijnselen als een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. De gezondheidsproblematiek is vaak complex en een geriatrie fysiotherapeut heeft specifiekere kennis. De oefeningen zijn gericht op het herwinnen of omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Zorg in de breedste zin

De geriatriefysiotherapeut geeft ook advies en begeleid gezinsleden en mantelzorgers. Dit kan gaan over het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers en dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. De therapeuten komen dus veelal bij de mensen thuis. Gezondheidscentrum Pannerden werkt nauw samen met ergotherapeute Karen Snel.

Geriatriefysiotherapeut(en): Gezondheidscentrum Pannerden - A.E. Visser (Anouk), Didam - E. Mensink (Els) en                             Zevenaar - R. Kemperman (Rianne)

afspraak-maken

 

Openingstijden

Fysiotherapie Didam
Dagelijks van 08.00 - 17.30 uur.

Fysiotherapie Visser
Ma. 8.00 - 18.00
Di. 8.00 - 20.00
Wo. gesloten
Do. 8.00 - 18.00
Vr. 8.00 - 18.00

Fyzio
Dagelijks van 7.30 - 18.00 uur
's avonds kan het in overleg

Liemerije
Op afspraak tijdens kantooruren